Sivut

tiistai 28. joulukuuta 2010

Pentuvalmistelut käynnissä

Ensimmäisiä Foxkiss-pentuja odotellaan syntyviksi viikon 1/2011 lopussa. Pentulaatikko tuotiin varastosta pentuhuoneeseen eli keittiöön ennen joulua. Koska meillä ei ole ylimääräistä huonetta pentukäyttöön, edellisetkin pennut ovat syntyneet keittiössä. Yllävää kyllä, se on kaikista huoneista se, jossa on kaikken vähiten pennunmentäviä koloja tukittavaksi. Keittiö on pentuhuoneena hyvä myös siksi, että pennut tottuvat väkisinkin kaikenlaisiin omituisiin kolinoihin, piippauksiin ja muihin ääniin. Huonona puolena mainittakoon mm. ruuanlaitossa "avustavat" uteliaat pennut...

Tällä kertaa emme käyneet eläinlääkärissä ultraäänitutkimuksessa ollenkaan, joten pentujen lukumäärä on arvoitus. Saanan molemmissa edellisissä pentueissa on ollut neljä pentua. Maha vaikuttaa pienemmältä kuin edellisillä kerroilla, joten ehkäpä tällä kertaa pentuja tulee vähemmän. Vaihtoehtoisesti muistikuvat mahan koosta voivat pettää. Saana ei ollut lainkaan innostunut esittelemään mahaansa kameran edessä, mutta jonkilainen kuva siitä sentään saatiin.

Huomatkaa tulevan mamman innostunut ilme poseeraamiseen...
Sama pentulaatikko on ollut käytössä Saanan kaksilla edellisilläkin pennuilla, joten loota on Saanalle tuttu. Se kävi tarkistamassa laatikon läpi ja petaili hieman pehmusteita, ja oli sen näköinen, että hyvä homma, tällaista täällä jo tarvittiinkin. Myös muut kissat kävivät (tietysti) ihmettelemässä laatikkoa. Riinan mielestä laatikon päällystä on oiva nukkumapaikka, onhan se patterin vieressä.

"Häivy, yritän saunoa!"
Kissat tuntuvat muutenkin löytävän kaikki lämpimät paikat. Saunan lauteillla tulee usein vastaan vasemmalla kuvassa oleva näky... Voi sitä närkästyksen määrää, kun sauna tullaan pilaamaan märällä vedellä, inhottavalla sihisevällä kiukaalla ja liian kuumalla lämpötilalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti