Sivut

tiistai 11. tammikuuta 2011

Pennut syntyivät!

Pennut syntyivät viimeinkin eilen! Olimme jo perjantaista asti olleet varmoja, että tänään ne syntyvät, ihan varmasti tänään... Saanalla ei vain ollut mikään kiire. Saanan kasvattaja oli lupautunut synnytysavuksi. Jos pennut olisivat syntyneet viikonloppuna, hän olisi päässyt ongelmitta milloin vain. Maanantaina hän pääsisi tulemaan vasta iltapäivällä. Saana oli maanantaiaamuna aika levoton ja yritti hoitaa edellisestä pentueestaan kotiin jäänyttä Beisaa. Beisa on kohta kaksivuotias, eli Iso Kissa, eikä näin ollen todellakaan arvostanut emonsa hoitoyrityksiä! Aamupäivä menikin jännätessä, että ehtiikö apukätilö töistä paikalle vai ei. Saana odotti kuitenkin hyvin kiltisti siihen, että synnytysavustaja ehti paikalle.

Synnytys sujui hyvin ja maailmaan tupsahti noin tunnin välein kaksi pientä somalilasta, riista (ensimmäisenä) ja sininen (toisena). Kummankin syntymäpainot olivat yli 100 grammaa. Odottelimme jonkun aikaa mahdollista kolmatta, mutta Saanan rauhoituttua imettämään näytti vahvasti siltä, ettei mahassa ollut sen enempää pentuja. Alustava sukupuoliarvio on kaksi tyttöä.

Eipä sitä taas meinannutkaan muistaa, miten pieniä upouudet kissanalut ovat! Ja miten huvittavasti niiden pienet korvat heiluvat imemisen tahdissa.

Riina on nähnyt pentuja ennenkin, mutta ei sekään tainnut muistaa, millaisia ne tarkkaan ottaen ovat. Se kävi kuono pitkällä kurkkimassa pentuja ja yritti peittää niitä! Haisivat siis ilmeisesti pahalta. ;) Beisan mielestä pennut ovat taatusti kamalinta, mitä se on ikinä nähnyt. Niitä voi katsoa korkeintaan metrin päästä ja jos ne inahtavatkaan, pitää pötkiä vauhdilla karkuun! ;)

1 kommentti: