Sivut

torstai 27. elokuuta 2020

Laiskaa menoa

 ...siis lähinnä minulla blogin päivityksen suhteen, mutta toki myös kissoilla. 😀 Nämä kuvat varmaan summaavatkin aika hyvin kesän tunnelmat.

Ulkona on oltu säiden salliessa ja kytätty lintuja, oravia ja mitä nyt milloinkin pihapiiriin sattuu osumaan. Joskus vähän nurinniskoinkin.

Minun ja kissojen yhteinen harrastus on ötököiden bongailu, vähän eri näkökulmasta tosin. Itse haluan vangita ötökät valokuvaan ladattavaksi iNaturalist-palveluun tunnistusta varten, kun taas kissat haluavat lähinnä... noh, syödä ne. Kissoja ei myöskään kiinnosta kaikenlaiset ötökät, vaan kiinnostus rajoittuu lähinnä "jänniin" ötököihin, joita ovat tällä hetkellä (ehkä tässä järjestyksessä) heinäsirkat, sudenkorennot ja perhoset. Käsittämättömän hyvin ne huomaavat myös paikoillaan olevat heinäsirkat. Ehkä ne pitävät myös jotain vain kissojen korvin kuultavaa ääntä.

Jos et ole vielä naputellut kissasi/kissojesi tietoja kissojen käyttäytymistutkimukseen, pistähän töpinäksi! Tavoiteotoskoko on abyissa 349 ja sompuissa 208, mikä on aika paljon rodun kokoon nähden. Molemmissa roduissa on jo alaraja ylitetty. Oman rotusi (myös maatiaiset voivat tietenkin osallistua!) tilanteen voit tarkistaa täältä. Aikaa osallistua on 6.9. saakka. Itse olen saanut 3/6 kissaa laitettua. Kysymyksiä on aika paljon ja osiin on hieman vaikea vastata, koska kissan käyttäytyminen saattaa riippua paljon tilanteesta. Yritän kuitenkin saada loputkin määräaikaan mennessä laitettua, koska on aina parempi, mitä enemmän aineistoa on. Vastaamisen jälkeen kissasta saa tulosraportin, jossa näkyy kissan tulos suhteutettuna kaikkiin rotuihin ja omaan rotuun, mikä on ihan mielenkiintoinen tieto.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti