Sivut

lauantai 14. helmikuuta 2015

Ääninäytteitä

Somalikissan rotukuvauksessa kerrotaan äänenkäytöstä seuraavaa: "Somaleilla on tavallisesti pehmeä ja hiljainen ääni, ja niiden äänenkäyttö on kohtuullista. Ne juttelevat usein omistajilleen kujertavalla äänellä ja ovat kovaäänisiä vain kiihtyessään." Meillä on neljä hyvin pieniäänistä somppua, ja sitten se säännön vahvistava poikkeus eli Riina, joka ei selvästikään ole rotukuvausta lukenut. Riinalla on nimittäin melkoisen kova ääni, eikä se myöskään epäröi sitä käyttää.

Kissahan ei tietenkään käskien nau'u, joten piti käyttää hieman teknisiä apuvälineitä ääninäytteiden saamiseen. Riina kohdalla toimii sen lempilaite eli fööni. Tarkoitus oli kuvata myös itse föönausta, mutta kameranpahuksesta loppui akku ennen aikojaan. Tässä nyt kuitenkin pieni ääninäyte sieltä Riinan repertuaarin hiljaisemmasta päästä:Riinaa lukuunottamatta muut ovat todellakin rotukuvauksen mukaisia äänenkäytöltään. Alla Aura ja Saana kerjäämässä nameja:Loppuun vielä Aura-video, jonka pointti on vain ja ainoastaan se, että Aura on tosi söpö. ;) Sen myötä toivotamme kaikille myös hyvää ystävänpäivää! :)


6 kommenttia:

 1. Riina antaa selvästi kuulua itsestään. Oiva on kans unohtanut perehtyä abyjen rotukuvaukseen, eikä ymmärrä hiljaisen hissuttelun päälle. Kun Oiva haluaa jotain, se myös ilmoittaa asiasta. Aika kova poika se on juttelemaan ja varsinkin komentaessaan palvelusväkeä viihdyttämään tai ruokkimaan, ääntä lähtee joskus kovastikin (bussimatkoista puhumattakaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin jos palvelusväki on hidasta ja/tai huonoa, niin kannattaa korottaa ääntä varmuuden vuoksi oikein reilusti.

   Poista
 2. Kauniit äänet! Haha, laitoin nauhat pyörimään niin omat kissat tuli riehumaan tähän koneen ympärille. :D

  VastaaPoista
 3. :D Luulivat varmaan, että tietokoneesta tulee kohta ulos jotain möykkääviä kissoja.

  VastaaPoista