maanantai 20. helmikuuta 2012

Pentukolmikko syntynyt

Beigekolmikko tuli maailmaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Beisa herätti minut kahden maissa tulemalla sänkyyn kiehnäämään. Siitä sitten siirryimme keittiöön neuvottelemaan synnytyspaikasta. Olin varannut Beisalle synnytykseen saman laatikon, joka on ollut Beisan äidillä Saanalla käytössä jo kolme kertaa. Laatikko on iso, mikä helpottaa synnytyksessä avustamista. Mutta mutta, eihän se tietenkään Beisalle kelvannut, vaan se suuntasi päättäväisesti olkkarissa olevaan katolliseen kissanpesään. Kompromissina siirsin pesän laatikkoon, mihin Beisa oli ihan tyytyväinen. (Minä en, koska oli tosi vaikea nähdä, mitä pesän sisällä tapahtuu, mutta minkäs teet...)

Ensimmäinen pentu syntyi 03.47 ja seuraavat kaksi aika tarkkaan tunnin välein, 04.47 ja 05.42. Kaikki painoivat syntyessää hieman päälle 90 grammaa. Ensimmäistä pentua piti hieman avustaa maailmaan, mutta kaksi seuraavaa tulivat ongelmitta ulos. Beisa rupesi reippaasti putsaamaan pentuja heti syntymän jälkeen ja tuntui muutenkin tietävän, mitä pitää tehdä.
 
Pennut 1 vrk


Pennut ovat saaneet kaikki hyvin painoa ja vaikuttavat tyytyväisiltä. Alustavan arvion perusteella pesässä tuhisee kaksi poikaa ja tyttö, mutta varaan oikeuden muuttaa mielipidettäni myöhemmin. ;) Beisa viihtyy ahkerasti pesässä hoitamassa pentuja. Kastraattimammat Riina ja Saana ovat käyneet varovasti kaula pitkällä kurkkimassa pentuja. Riina uskaltautui jopa ihan pesän suuaukolle asti, ennen kuin juoksi vauhdilla karkuun. Kolme pentuetta synnyttänyt Saana näytti lähinnä siltä, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, tosi epäilyttäviä vinkuvia otuksia! Ainakin Riina on hoivannut Saanan pentuja siinä vaiheessa, kun ne ovat varmuudella osoittautuneet kissoiksi, joten ehkä Saana-mummikin pehmenee pentujen kasvaessa.
Pennut 3 vrk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti