sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Edustamassa

Turok eli Turun rotukissayhdistys järjesti 9. syyskuuta jokavuotisen esittelynäyttelynsä, Kissanpäivät. Esittelynäyttelyn tarkoituksena on nimensä mukaisesti esitellä yleisölle eri rotuja ja kissaharrastusta ylipäätään. Leikkimielisiä kilpailuja lukuunottamatta mitään arvosteluja näyttelyssä ei ole. Somppuedustuksesta huolen pitivät Tilhi ja Mori, joista jälkimmäiselle Kissanpäivät oli myös ihan ensimmäinen näyttelykokemus.

Mori häkissä tarkkana (ja hieman epäluuloisena)

Pesässä on turvallista

Tilheä ei huvittanut edustaa...

Morin ensimmäinen varsinainen arvostelunäyttely oli viikkoa myöhemmin Tampereella Pirokissa. Hieman poikaa jänskätti, mutta hyvin se kuitenkin pärjäsi. Iltapäivästä alkoi jo väsy painaa, päivän aikana kun oli monenlaista aktiviteettia. Tuomarilla käynnin lisäksi Mori pääsi mm. Tessalle valokuvaukseenkin. Morin näyttelykokemuksista voi lukea lisää Puskis-blogista.

Mori Pirokissa (Kuva: Nina Nylander)

Mori "pääsi" näyttelyä varten myös ensimmäistä kertaa kylpyyn. Pesu oli nuoren herran mielestä kohtalaisen epämiellyttävä kokemus, mutta se unohtui välittömästi, kun pesun päätteeksi pääsi leikkimään huiskalla.

Aikuisten kissojen, varsinkin karvaisten kastraattien, peseminen (ja varsinkin kuivaaminen...) on hieman työläämpi operaatio...

Saana: Voisko enää enempää pientä kissaa v...aa..?

Pesun jälkeen kissa on ihanan pehmeä ja puhdas. Ja saa erikoisvapauksia, kuten vallata allekirjoittaneen neulontanurkan.

Näyttelyssä Saanaa kiinnosti kovasti tuomarin pöydällä olleet eväät. Omenat sun muut Saana päätti jättää suosiolla rauhaan, mutta sipsit aiheuttivat melkoista huulten lipomista. ;)

Saana Pirokissa (Kuva: Nina Nylander)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti