Sivut

perjantai 3. toukokuuta 2019

Pennut

Pennut syntyivät viime viikolla pitkän (tai ainakin pitkältä tuntuvan) odottelun jälkeen. Valitettavasti kaikki ei mennyt ihan putkeen, sillä kaksi pentua syntyi kuolleena. Koska tiineysvuorokausia alkoi olla takana jo aika monta, kävimme aiemmin päivällä eläinlääkärissä tarkistassa, ettei ole mitään synnytysestettä, kuten väärässä asennossa olevaa pentua. Ultraäänitutkimuksessa selvisi, että pennuilla oli kaikki hyvin ja ensimmäinen pentu oli tulossa vielä aika kaukana, mutta nätisti pää edellä.

Myöhemmin illalla synnytys viimein käynnistyi kunnolla. Ensimmäisten pentujen maailmaantulo kesti sen verran kauan, että ne eivät tosiaan valitettavasti selvinneet. Loput kaksi sen sijaan syntyivät elävinä ja pirteinä. Menetettyjä pentuja on tietysti hirveä surku, mutta olemme hyvin onnellisia näistä kahdesta.


Pennut ovat molemmat poikia, riista ja sininen. Riista sai syömisen juonesta kiinni heti ja sininen vähän jälkijunassa, joten riista on toistaiseksi huomattavasti isompi. Sininen ehtii kiriä eron myöhemmin kiinni ja mennä vaikka ohikin. Silmu on oikein huolehtiva emo.


Aura-täti ihmettelee pentuja

6 kommenttia: