tiistai 15. helmikuuta 2011

Kissanristiäiset, osa 2

Pennuilla on nyt viralliset nimet. Koska olen ammatiltani biologi, halusin pennuille rekisterinimiksi eläinten, kasvien tai sienten tieteellisiä nimiä. A-pentueesta tuli petolintupentue. Nimien valinta oli hieman hankalaa, koska ensinnäkin piti pitää mielessä rajoitukset nimen pituuden suhteen. Toisekseen halusin nimien olevan "kivojen" eläinten nimiä. Esim. haisunäätä on kyllä sinällään kiva eläin, mutta nimi saattaa antaa kantajastaan epämiellyttävän kuvan... Kolmannekseen halusin tietää, ettei tieteellinen nimi tarkoita mitään hassua, kuten haisevaa näätää. Itse en osaa valitettevasti latinaa, mutta onneksi italialainen ystäväni auttoi asiassa.

Taigan virallinen nimi on Athene noctua eli minervanpöllö. Minerva eli Athene on roomalaisessa mytologiassa sodankäynnin, viisauden, tieteen ja taiteen jumalatar. Nimi tarkoittaa kirjaimellisesti "Yön Athenea".

Taiga on hiljainen ja näyttää hämmästyneenä kovastikin pöllöltä, joten nimi sopii neidille hyvin. Viisaudesta ja muista hienoista jumalattareen liittyvistä ominaisuuksista ei nyt tietenkään vielä tiedä... ;) Mutta ehkä nimi on enne.
Tundran rekisterinimi puolestaan on Aquila clanga, kiljukotka. Nimi tarkoittaa kirjaimellisestkin "meluisaa kotkaa". Mietin pitkään, voiko moista nimeä antaa pienelle kissalle, mutta tieteellinen nimi on kuitenkin kauniin kuuloinen ja sopii hyvin Athene noctuan pariksi. Sitä paitsi totuuden nimessä Tundra on aika meluisa. ;) Sillä on hyvin selvät mielipiteet asioista ja se myös kertoo ne ääneen.

Vasemmalla olevassa kuvassa Tundra esimerkiksi näyttää kameralaukun hihnalle, että turha mulle ryppyillä. Kaverini oli kuvaamassa pentuja viikonloppuna, ja kuva on hänen ottamansa. Uhrina oleva kameralaukku oli aluksi pentujen mielestä kamalan pelottava, mutta pian se jo sai melkoista kyytiä.

1 kommentti: